Hva vi har gjort

POW Norge har siden oppstarten jobbet med å informere, engasjere og tilrettelegge for et aktivt liv uten store klimafotavtrykk. Dette har tatt oss til mange festivaler og andre arrangementer der hvor vintersportsentusiaster møtes. Her finner du en liten oversikt over hva vi har gjort i 2015.

Året 2015 ble nok et vekstår for organisasjonen, hvor vi blant annet var invitert til X2 festivalen for første gang og gjennomførte våre første bruktmarked. Kort oppsummert:

  • To bruktmarkeder i Trondheim
  • Tilstedeværelse på Sjoggfilmfestivalen
  • Fjellsportfestivalen
  • X2 festivalen
  • High Camp Turtagrø
  • Vinjerock

Bruktmarkeder

Året startet med et brak for POW Norge den 2. februar, hvor vi arrangerte vårt aller første bruktmarked ved NTNU Gløshaugen med stort hell. Flere hundre artikler, besøkende og nærmere tresifret antall tusen kroner i omsetning gjorde dette til en god opplevelse, og beviste at det er en etterspørsel etter brukt utstyr. Fri Flyt skrev også en artikkel om bruktmarkedet.

11. november ble det også gjennomført enda et bruktmarked på NTNU Gløshaugen.

Sjoggfilmfestivalen

I forbindelse med vårt samarbeid med Lillehammer Youth Olympic games 2016 ble vi også invitert til Sjoggfilmfestivalen på ettårsmarkeringen til ungdomslekene som skulle gå av stabelen i februar 2016. På Sjoggfilm var POW til stede med to representanter og arrangerte et mindre bruktmarked.

IMG_2749_1024
POW på plass under Sjoggfilm i Lillehammer.

Fjellsportfestivalen 2015

Uken etter Sjoggfilm var det klart for Fjellsportfestivalen 2015, og POW Norges andre bidrag til festivalen som finner sted i Sogndal. Det ble også i 2015 satt opp buss fra Trondheim til Sogndal. Denne var fullsatt og hadde avreise onsdag 18. februar. Torsdag kveld hadde POW Norge fått hele kvelden på Hotellet til disposisjon. Det ble holdt foredrag av Tobias Torleifsson etterfulgt av debatt med Tobias, Nils Fårlund, Carlo Aall og Linn Cecilie Mæhlum. Det ble også delt ut et par ski fra Åsnes. Videre hadde POW Norge et samarbeid med Balder bryggeri, og hadde logo på spesiallaget øl som ble solgt på Hotellet gjennom festivalen. Torsdag 19. februar holdt POW Riders Alliance medlem Tormod Granheim kurs i brattkjøring.

IMG_2778_1024
Fullt hus når vårt styremedlem og medlem av Science Alliance Tobias Torleifsson holdt foredrag torsdag kveld på Hotellet.
IMG_2853_1024

Engasjér

12. mars var POW Norge invitert til å stå på stand under Teknologiportens arrangement ”Engasjér”, som ble gjennomført i Frimurerlogen i Trondheim med et knippe utvalgte bedrifter og frivillge organisasjoner. Her sto POW Norge på stand sammen med blant andre Amnesty, DNV GL og Velg Bedre, og snakket med fremmøtte studenter om hvordan man kunne engasjere seg på en bærekraftig måte.

X2 Festivalen

16.-19. april 2015 ble X2 Festivalen arrangert, og POW Norge var invitert til å sette klima og miljø på agendaen. Vår egen Tormod Granheim deltok i klimadebatten sammen med Bellona, Framtiden i våre hender og Natur og Ungdom.

Fri Flyt High Camp Turtagrø

POW Norge har i 2015 fortsatt sitt samarbeid med Fri Flyt, og 7.-10. mai var POW Norge med på High Camp Turtagrø. Til stede var Brita Staal og Tobias Torleifsson, hvor sistnevnte holdt foredrag fredag kveld. Det ble også satt opp buss fra Oslo til Turtagrø hvor passasjerer var med i trekningen av G3-ski levert av 7 Blåner, jakker fra Haglöfs og zip-hoods fra Fri Flyt.

Vinjerock

Også i 2015 jobbet POW Norge tett med Vinjerock, og var til stede i Jotunheimen 16.-19. juli. Her arrangerte POW Norge fottur med klimaprat, en post under Multisporten og stand. Det ble arrangert en Instagram-konkurranse hvor deltakerne kunne vinne solcelleladere og batteripakker fra Goal Zero og ski fra EVI. POW Norge jobbet sammen med festivalledelsen for å minske Vinjerocks klimafotavtrykk, og en av tingene det ble lagt vekt på i 2015 var resirkulering av presenninger, campingstoler og annet lignende utstyr som festivaldeltakere ofte kaster etter endt festival.